Content for id "container" Goes Here
Kop

Home2 Geschiedenis 2 Actueel2 Agenda2 Foto2 Bestuur2 Lid worden 2
Dirigent 2 Links2 contact2

Nieuwsarchief

10 december 2018

Kerstconcert op zaterdag 22 december
Vaste bezoekers en iedereen uit Lemelerveld en wijde omgeving, let op! Dit jaar vindt het kerstconcert van Con Amore plaats op een ZATERDAG! Op zaterdag 22 december zal het koor onder leiding van dirigent Wim van Lenthe namelijk zijn jaarlijkse kerstconcert geven. Zet deze datum alvast in uw agenda! Con Amore zijn er weer in geslaagd een sprankelend programma samen te stellen, dat garant staat voor een avond luistergenot  in een sfeervolle kerk met bekende en minder bekende kerstmuziek.
Muzikaal wordt het koor ondersteund door pianist en organist Bert Bootsma en het Harderwijks Strijkorkest. Sopraan Yvonne Boerdam, lid van Con Amore, zal enkele prachtige soli vertolken waaronder het Avé  Maria van Bach/Gounod. Yvonne is bekend als soliste bij koren in de wijde omgeving.
Gastkoor op deze avond is Sincero, een vrouwenkoor uit Heino dat onder leiding staat van dirigente Sonia Bjornsen. Het koor bestaat op dit moment uit 28 leden. Er wordt meestal drie- of vierstemmig gezongen en het repertoire is veelzijdig: van pop tot klassiek. Voor dit concert heeft het koor een mooi programma ingestudeerd: vrolijke kerstliedjes worden afgewisseld met serieuzer repertoire.
De dames van Sincero vinden het erg leuk om ook in Lemelerveld van zich te laten horen. Con Amore hoopt samen met Sincero een mooi concert te geven. Het belooft weer een avond genieten te worden in kerstsfeer met prachtige muziek! Con Amore nodigt u van harte uit om op zaterdagavond 22 december naar de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld te komen. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar uw vrije gift bij het verlaten van de kerk is zeer welkom.

i7 december 2018

Project: Stabat Mater van Joseph Haydn
Binnenkort start Con Amore met een nieuw project: het Stabat Mater van Joseph Haydn. Het werk werd in 1767 door Haydn gecomponeerd. Het Stabat Mater is genoemd naar de beginwoorden van het middeleeuwse gedicht Stabat Mater Dolorose (De moeder stond bedroefd). De teksten brengen de gevoelens van Maria tijdens de kruisweg tot uitdrukking. Haydn schreef het werk voor een uitvoering op Goede Vrijdag aan het Oostenrijkse hof. Het is ook nu nog een goede gewoonte om het Stabat Mater op Goede Vrijdag als passiemuziek uit te voeren.
Ook Con Amore zal het Stabat Mater uitvoeren in de lijdenstijd. Het eerste concert vindt op zondag 14 april plaats in de Grote kerk in Dalfsen. Op Goede Vrijdag, 19 april , zal het worden uitgevoerd in de rooms-katholieke kerk van Lemelerveld. Muzikale ondersteuning wordt verzorgd door organist en pianist Bert Bootsma op orgel en een ensemble met enkele strijkers en twee hobo’s. Als solisten werken mee de sopraan Yvonne Boerdam, de mezzosopraan Franka van Essen, de tenor Eyjólfur Eyjólfsson en de bas Aart van der Snoek.
Voor dit project zijn weer gastzangers uitgenodigd. Op een aantal maandagavonden wordt samen met de gastzangers gerepeteerd. De repetitiedata zijn aangegeven op de agenda van deze website.

11 oktober 2018

Kooruitje 2018
Afgelopen weekend vond het tweejaarlijkse kooruitje van Con Amore plaats, waarbij er uiteraard ook werd gezongen. Op zaterdag zong het koor in de grote Sint Jan in Den Bosch en op zondag nam Con Amore deel aan Rooi vol Koren, een korenfestivel in Sint-Oedenrode. Op deze video zingen de koorleden mee met ''Brabant', het bekende lied van Guus Meeuwis.

Videoblok

16 april 2018

Indrukwekkend passieconcert Con Amore
Woensdagavond 28 maart 2018 opende Con Amore het passieconcert in de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld met ‘Wohl mir dass ich Jesum habe’ van Johann Sebastian Bach. Het koor was voor deze gelegenheid uitgebreid met een vijftiental gastzangers. Daarna volgden twee prachtige instrumentale solo’s, eveneens gecomponeerd door Bach. Tjako van Schie speelde op piano de aria uit de Goldberg-variaties en cellist Arjan van der Boom speelde uit de Bourrée de cellosuite no 3. Yvonne Boerdijk (sopraan) sloot het eerste blokje solisten af met het gevoelige ‘Pie Jesu’ van Gabriel Fauré.
Con Amore vervolgde het concert met het ‘Da Nobis Pacem Domini’ van Felix Mendelssohn, waarna de bas Lars Terray twee liederen van Antonín Dvo?ák ten gehore bracht en Regina Ederveen op haar prachtige harp ‘Het lied van de stille week’ speelde. Na elke solo liet het publiek liet zijn waardering blijken door een warm applaus.
Na het Ave Verum Corpus van Camille Saint-Saëns ging het koor verder met ‘Die Sieben Worte Am Kreuz’ van César Franck. Hierin zijn de zeven laatste kruiswoorden van Jezus omgezet in muziek.
Door het vakmanschap, de passie en de inspiratie van dirigent Wim van Lenthe kon het koor een mooie prestatie neerzetten. De koorzang werd afgewisseld met imponerende solopartijen van Yvonne Boerdam, tenor Aart Mateboer en Lars Terray. Instrumentaal werd het koor ondersteund door Bert Bootsma op orgel, Tjako van Schie op piano, Regina Ederveen op harp en Arjan van der Boom op cello.
Het publiek heeft met volle teugen kunnen genieten van zowel het concert in Dalfsen, dat op Palmzondag werd uitgevoerd, als van het optreden in Lemelerveld. De reacties na afloop waren lovend. Het koor, de solisten, de musici en de dirigent werden na afloop beloond met een staande ovatie. In zijn dankwoord verwoordde voorzitter Johan Neppelenbroek het als volgt: “Een concert om kippenvel van te krijgen!”
In het najaar start Con Amore weer met een nieuw project, het ‘Stabat Mater’ van Joseph Haydn.

Foto's van Hans Heerink van het concert in Lemelerveld vind je hier.

 

20 februari 2018

Passieconcertent

Passieconcerten Con Amore
Op Palmzondag, zondag 25 maart, zal Con Amore in de Grote Kerk in Dalfsen in de dienst van 19.00 uur ‘Die Sieben Worte Jesu am Kreuz’ van César Franck uitvoeren.  De ‘Zeven Woorden’ verbeelden op muzikale wijze het lijden van Jezus Christus. Deze passiemuziek is indringend en sfeervol en  zit vol contrasten.
Op woensdag 28 maart zal in de Heilig Hartkerk in Lemelerveld ‘Die Sieben Worte Jesu am Kreuz ‘ nogmaals worden uitgevoerd. Deze uitvoering begint om 19.30 uur. Naast het werk van César Franck zullen dan ook  ‘De Profundis’ van W. Gluck en het  ‘Lacrimosa’ en ‘Confutatis’ uit het Requiem van  Mozart ten gehore worden gebracht.
Voor de uitvoering van beide concerten is Con Amore uitgebreid met een twintigtal gastkoorleden. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Tjako van Schie op piano, Bert Bootsma op orgel, Arjan van den Bos op cello en Regina Ederveen op harp. Als solisten werken mee Yvonne Boerdam (sopraan), Aart Mateboer (tenor) en Lars Teray (bas). De muzikale leiding is in handen van Dirigent Wim van Lenthe.   
De entree is gratis, maar er is wel een collecte bij de uitgang.


20 december 2017

Project ‘Die Sieben Letzte Worte’ van Cesar Franck
In 2018 start Con Amore met het project ‘Die Sieben letzte Worte’ van Cesar Franck. Hiervoor worden de gastzangers ook weer uitgenodigd. Voor iedereen die het nog niet eerder heeft gezongen, betekent het veel zelfstudie, maar het is beslist de moeite waard! We beginnen met het instuderen op maandag 15 januari 2018. Op zondag 25 maart wordt ‘Die Sieben Letzte Worte’ uitgevoerd in de Grote Kerk in Dalfsen en op woensdag 28 maart in Heilig Hart-kerk in Lemelerveld.  


19 december 2017

Kerstconcert

Geslaagd kerstconcert Con Amore

Con Amore uit Lemelerveld gaf afgelopen zondag, samen met het gastkoor, het herenkoor van Sint Cyriacus uit Dalfsen, zijn jaarlijks kerstconcert. In een sfeervol verlichte kerk openden de heren van Con Amore het concert met het stemmige ‘Rorate Caeli’, een Gregoriaanse adventshymne. In zijn openingswoord stond voorzitter Johan Neppelenbroek stil bij het overlijden van Rixt Beljon, erelid van Con Amore. Rixt was jarenlang lid van het koor en secretaresse van de vereniging, een functie die zij met veel enthousiasme en toewijding vervulde. Het lied ‘Blijf bij mij’ werd als eerbetoon opgedragen aan Rixt.
Na samenzang van enkele kerstliederen vervolgde Con Amore zijn concert met ‘Angels Carol’ en daarna klonk in een muisstille kerk het prachtige ‘Te Deum’ van Haydn, muzikaal begeleid door het Harderwijks Strijkorkest en met Bert Bootsma op piano. Het publiek liet zijn waardering horen door een daverend applaus. Daarna was het de beurt aan het herenkoor uit Dalfsen onder leiding van dirigent Arjen Seinen. Het koor bracht enkele Russische liederen ten gehore.
Na enkele kerstliederen door Con Amore, waaronder het ingetogen wiegenlied ‘Lullay’, vervolgde het herenkoor het concert met onder meer het ‘Ave Maria’ van Cesar Franck, waarbij sopraan Yvonne Boerdam de solopartij prachtig vertolkte.
Het herenkoor sloot zijn aandeel af met het ‘Sancta Maria’ en ‘Transeamus’. Beide liederen werden samen met Con Amore uitgevoerd. Bijzondere waardering was er voor het ‘Maria Wiegenlied’ van Max Reger, gezongen door Yvonne Boerdam.
Na het ‘Stille Nacht’ werd iedereen bedankt, met name dirigent Wim van Lenthe, die door zijn enthousiasme en gedrevenheid het koor weer tot aansprekende prestaties heeft weten te brengen. Ook waren er waarderende woorden en bloemen voor het herenkoor, het Harderwijks Strijkorkest, sopraan Yvonne Boerdam en vBert Bootsma als vaste begeleider op piano en orgel. Het concert werd traditiegetrouw afgesloten met ‘Joy to the World’ van Händel. Na afloop kreeg Con Amore een staande ovatie van het publiek. Het koor kan terugkijken op een geslaagd kerstconcert.


15 november 2017

Kerstconcert van Con Amore op zondag 17 december

2016

 

Op zondag 17 december geeft Con Amore onder leiding van dirigent Wim van Lenthe haar jaarlijkse kerstconcert. Het is weer gelukt om een sprankelend en gevarieerd programma samen te stellen. Er staan mooie Engelse Carols op het programma, muziek van Gounod en het indrukwekkende Te Deum Laudamus van Haydn. Het concert wordt afgesloten met het ‘Joy to the world’ van Händel.
Muzikaal wordt het koor ondersteund door pianist/organist Bert Bootsma en het Harderwijks Strijkorkest. Sopraan Yvonne Boerdam, lid van Con Amore en inmiddels ook ver buiten Lemelerveld bekend, staat weer garant voor een aantal schitterende solo’s.
Gastkoor op deze avond is het Herenkoor H. Cyriacusparochie uit Dalfsen onder leiding van Arjen Seinen. Het belooft weer een avond genieten te worden in kerstsfeer met prachtige muziek!
Wij nodigen u van harte uit om op zondagavond 17 december naar de Heilig Hartkerk in Lemelerveld te komen. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar uw vrije gift bij het verlaten van de kerk is zeer welkom.

 

15 april 2017

Concert van Con Amore op 4 mei in Lemelerveld

Op Tijdens de dodenherdenking op 4 mei zal Con Amore, samen met 30 gastzangers, in de Brugkerk in Lemelerveld het indrukwekkende oratorium ‘Die Sieben Letzten Worte’ van Joseph Haydn ten gehore brengen. Het concert begint om 19.30 uur. Speciaal voor deze gelegenheid wordt het koor begeleid door een symfonieorkest. Voor dit concert wordt geen entree gevraagd, maar na afloop van het concert is er wel een deurcollecte.
In het voorprogramma worden een viertal prachtige koorwerken en solo’s gezongen, waaronder het Pie Jesu van Andrew Lloyd Webber, en kunnen de bezoekers luisteren naar een sfeervolle pianosolo door Tjako van Schie. Vanaf 19.50 uur kunnen de aanwezigen op een groot videoscherm meekijken naar de officiële dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Na de kranslegging en de twee minuten stilte zal wethouder Jan Uitslag een korte toespraak houden.
Daarna volgt de uitvoering van ‘Die Sieben Letzten Worte’ van Joseph Haydn door koor en solisten. In eerste instantie (1785) kreeg  Haydn een compositieopdracht voor instrumentale ondersteuning bij het voorlezen van de zeven kruiswoorden, maar toen hij een uitvoering van zijn muziek hoorde met toegevoegde partijen voor koor en solisten begon hij aan een eigen toonzetting van de teksten voor een vierstemmig koor met solopartijen. Met als resultaat  dit schitterende werk. dat onlangs al werd uitgevoerd op Goede Vrijdag en mooi aansluit bij wat wij op 4 mei met ons allen willen herdenken. Solisten op deze avond zijn Yvonne Boerdam (sopraan), Mylène Kroon (alt), Aart Mateboer (tenor) en Philip Barkhudarov (bas). De pianobegeleiding is in handen van Tjako van Schie. Het koor, de solisten en het symfonieorkest staan onder de bezielende leiding van dirigent Wim van Lenthe.

6 maart 2017

Bijzondere liturgische dienst

Op Goede Vrijdag (14 april) voert Con Amore het oratorium ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’ van Joseph Haydn uit in de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld. Deze uitvoering begint om 19.00 uur. De entree is gratis, maar bij de uitgang is er een collecte.
Haydn componeerde deze muziek  in 1786 in opdracht van de priester-kardinaal van de San Rosario-kerk in het Spaanse Cádiz. Oorspronkelijk componeerde Haydn de muziek voor orkest, maar later maakte hij ook  een versie voor koor en orkest. Dit  indrukwekkende oratorium  is gebaseerd op Jezus‘ laatste zeven woorden aan het kruis. Destijds klonken ‘Die sieben letzten Worte’ jaarlijks op Goede Vrijdag als omlijsting van de preek.
De muzikale vertolking van ‘Die sieben letzten Worte’ zal worden afgewisseld door een korte lezing of meditatie. Voor de uitvoering van dit concert is Con Amore uitgebreid met een dertigtal gastkoorleden. De muzikale leiding is in de vertrouwde handen van Wim van Lenthe. De begeleiding wordt verzorgd door Tjako van Schie op de piano en Caspar Rodijk op het orgel. Als solisten werken mee Yvonne Boerdam (sopraan), Mylène Kroon (alt), Aart Mateboer (tenor) en Aart van der Snoek (bas).

23 december 2016

Sfeervol kerstconcert van Con Amore

Kerstconcert

De rooms-katholieke kerk in Lemelerveld was al helemaal in kerststemming met de prachtige kerststal die weer was opgebouwd en de vele kaarsen die voor extra sfeer zorgden. De aanwezigen genoten van een prachtig kerstconcert van Con Amore. Vijf heren begonnen, vanaf de plek waar vroeger altijd het koor zong, met het mooie ‘Rorate Caeli’. Hierna was er een stukje samenzang en zong het koor het bekende ‘Away in a manger’. Het publiek genoot van de vele Engelse carols die dit jaar op het programma stonden. De muzikale begeleiding was weer in de vertrouwde handen van het Harderwijks Strijkorkest. Dat speelde onder meer het prachtige eerste deel uit het ‘Oratorio de Noël’ van Camille Saint-Saens. Vaste begeleider Bert Bootsma speelde op orgel en piano. Hoogtepunt was zeker het ‘Benedictus’ uit de ‘Kleine Orgelmesse’ van Joseph Haydn, waarin sopraan Yvonne Boerdam en Bert Bootsma als organist soleerden. Bijzonder mooi was het kerstverhaal, dat werd voorgelezen door koorlid Fred Weghorst. Het was muisstil in de kerk. Na het ‘Stille Nacht’ werd iedereen bedankt en werden de bloemen uitgereikt, waarbij er een extra lang applaus was voor dirigent Wim van Lenthe. Als afsluiting klonk het bekende ‘Joy to the World’ van Georg Friedrich Händel en daarna kreeg het koor een staande ovatie.

 

8 december 2016

Kerstconcert op zondag 18 december

Onze vaste supporters weten het natuurlijk al lang: de laatste zondag voor de Kerstmis geeft Con Amore zijn jaarlijkse kerstconcert. Voor alle anderen uit Lemelerveld en wijde omgeving: zet deze datum vast in uw agenda! We zijn er weer in geslaagd om een sprankelend programma samen te stellen, dat garant staat voor een avond genieten in kerstsfeer met prachtige muziek.
Muzikaal wordt het koor ondersteund door pianist en organist Bert Bootsma en het Harderwijks Strijkorkest. De medewerking van sopraan Yvonne Boerdam, lid van Con Amore (maar inmiddels ook ver buiten Lemelerveld bekend), staat weer garant voor een aantal schitterende solo’s. 
Wij nodigen u dan ook van harte uit om op zondagavond 18 december naar de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld te komen. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar uw vrije gift bij het verlaten van de kerk is zeer welkom.

poster

 

10 september 2016

Nieuw project van start

De zomervakantie is weer achter de rug en ook bij Con Amore zijn de wekelijkse repetities inmiddels hervat. Het belooft een prachtig muzikaal jaar te worden, want Con Amore heeft weer een bijzonder project op stapel staan. Het gaat om ‘Die Sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’ van de componist Joseph Haydn. Dat werk wordt in 2017 op Goede Vrijdag (14 april) en Dodenherdenking (4 mei) uitgevoerd, de laatste keer met  begeleiding van een symfonieorkest en met medewerking van een aantal professionele solisten.
Voor dit project is Con Amore nog op zoek naar een aantal gastzangers en zangeressen die het koor willen versterken. De repetities worden gehouden op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het parochiecentrum van de Heilig Hart-kerk aan de Posthoornweg in Lemelerveld. De repetitiedata zijn 12 en 26 september, 10, 17 en 31 oktober, 14 en 21 november, 9 en 23 januari, 6 en 20 februari, 6, 13, 20 en 27 maart, 3, 10 en 24 april en 1 mei. De kosten voor deelname aan dit project bedragen € 25,-. Dit is inclusief de partituur, die je na afloop mag houden.
Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar conamore1961@gmail.com. Voor meer informatie kun je bellen met Ingeborg Hullegie (0572-371773) of Johan Neppelenbroek (0572-373177).

4 april 2016

Uniek High Tea-concert in Hofje van Buisman

Op zondag 17 april geeft Con Amore een bijzonder concert in het Hofje van Buisman aan de Kerkstraat 22 in Lemelerveld. Naast een muzikaal programma om van te watertanden, is er dit keer nog een extra reden om te komen. Na het concert kunt u nog genieten van een ‘High Tea’ (of koffie). Een concert dus met een fantastisch repertoire dat wordt afgesloten met koffie en thee met daarbij allerlei lekkere hapjes die door onze leden zelf worden gemaakt, onder de noemer: 'Heel Con Amore zingt en bakt'.
De muzikale leiding is in handen van Wim van Lenthe. Sopraan Yvonne Boerdam verleent haar medewerking en pianist Bert Bootsma zorgt voor de begeleiding. Het concert begint om 15.00 uur. De toegangsprijs is € 7,50.

Poster

24 december 2015

Geslaagd kerstconcert met Salland Vocaal

kkc15

Op zondag 20 december was het weer tijd voor het jaarlijkse kerstconcert van Con Amore. Dit keer was als gastkoor het mannenensemble Salland Vocaal uitgenodigd, dat eveneens onder leiding staat van Wim van Lenthe. Het werd een mooi, afwisselend concert, waarbij natuurlijk ook de inbreng van sopraan Yvonne Boerdam niet onvermeld mag blijven. Bert Bootsma bespeelde zowel orgel als piano en de leden van het Harderwijks Strijkorkerst leverden ook weer een belangrijke bijdrage aan een succesvol kerstconcert.

 

8 september 2015

Benefietconcert in Dalfsen

Op zondag 25 oktober verleent Con Amore haar medewerking aan een benefietconcert in Dalfsen. De opbrengsten van dit concert komen ten goede van Hospice ’t Huis De Pastorie in Dalfsen. Naast Con Amore verlenen ook vrouwenkoor Quodlibet uit Vilsteren en het herenkoor van de rooms-katholieke kerk in Dalfsen hun medewerking. Con Amore zal op deze middag een achttal nummers uit het brede repertoire van het koor ten gehore brengen. Het concert vindt plaats in de Grote kerk in Dalfsen en begint om 14.30 uur.
Vanaf 1 oktober zijn toegangskaarten (à € 7,50) voor dit concert verkrijgbaar bij Primera Jansen aan de Prinsenstraat in Dalfsen. Kaarten kunnen telefonisch worden gereserveerd via 06 - 51 84 64 62 en zijn op de dag zelf, voorafgaand aan de optredens van de koren, bij de ingang van de Grote Kerk verkrijgbaar.

 

8 september 2015

Kerstconcert op zondag 20 december

Het duurt nog event, maar Con Amore is inmiddels alweer druk aan het repeteren voor het traditionele kerstconcert. Dat zal plaatsvinden op zondag 20 december om 19.30 uur in de parochiekerk van het Heilig Hart van Jezus aan de Posthoornweg in Lemelerveld. Onder leiding van dirigent Wim van Lenthe wordt druk gewerkt aan een mooi en gevarieerd programma.

 

19 mei 2015

Het Songfestival,
maar dan een beetje anders...

Wij, het koor Con Amore uit Lemelerveld, nodigen jou uit voor ons Songfestival!
Maar nee, er is geen jury die beoordeelt of jij wel of niet doorgaat.
In de Week voor de Amateur Kunst (WAK) vragen wij jou:
kom eens mee repeteren, dan maken we er samen een mooi Songfestival van.

Wat doen we? We houden een open repetitie
Wanneer? Maandag 1 juni
Waar? Grote Kerk,
Kerkplein 31, 7721 AD Dalfsen  
We beginnen om 20.00 uur
Voor wie?

Voor iedereen die
• van zingen houdt (ervaring is echt niet nodig)
• eens wil meezingen in een repetitie van Con Amore

Deze avond gaan we twee nieuwe stukken instuderen, die ook voor de leden van Con
Amore helemaal nieuw zijn.

Aanmelden mag, maar hoeft niet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rixt Beljon, tel.0572-372559 of e-mail: rixtbeljon@gmail.com
Ingeborg Hullegie, tel.0572-371773 of e-mail: ingeborg.hullegie@hetnet.nl

 

22 december 2014

Gevarieerd kerstconcert met Quodlibet

Johan Neppelenbroek, voorzitter van Con Amore, zei het in zijn openingswoord al: traditioneel vindt op de vierde zondag van de advent het jaarlijkse kerstconcert van dit Lemelerveldse koor plaats. Dit jaar vormde daarop geen uitzondering en dus konden de bezoekers op zondag 21 december in de redelijk gevulde Heilig Hart-kerk genieten van een prachtig concert van Con Amore. Daaraan leverde ook vrouwenkoor Quodlibet uit Vilsteren, dat net als het Lemelerveldse koor onder leiding staat van dirigent Wim van Lenthe, dit keer een belangrijke bijdrage. Het repertoire van het twintigtal dames zorgde voor een welkome afwisseling met de vaak wat meer klassiek georiënteerde werken die Con Amore uitvoerde. Verder was een mooie rol weggelegd voor de leden van het Harderwijks Strijkorkest, die al jaren hun medewerking verlenen aan de concerten van Con Amore. De strijkinstrumenten geven aan zo’n optreden toch een bepaalde kerstsfeer. Ook organist en pianist Bert Bootsma had een belangrijk aandeel in het geheel, maar dat gold zeker ook voor sopraan Yvonne Boerdam. Samen zorgden de beide koren en de soliste voor een bijzonder afwisselend programma, dat door de aanwezigen zeker werd gewaardeerd. Nadat alle medewerkenden aan het concert waren bedankt, zongen beide koren samen ‘Joy to the World’ van Georg Friedrich Händel. Een mooie afsluiting van een prachtig concert.kkc2014


10 november 2014

Appelactie van Con Amore

Op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 november houdt zangvereniging Con Amore weer haar jaarlijkse appelactie in Lemelerveld. Dit keer komen de leden van het koor niet meer langs de huizen, maar zullen appels en andere producten worden verkocht in een kraam op het parkeerterrein bij supermarkt Coop Neppelenbroek in Lemelerveld. Wie geen appels wil, kan Con Amore ook steunen met een vrije gift. De opbrengst van deze appelactie wordt gebruikt om de ambities van het koor - het geven van concerten en optredens - te kunnen blijven waarmaken. Wie het koor wil steunen, kan ook producten of cadeautjes kopen die binnenkort bij Coop Neppelenbroek in Lemelerveld worden aangeboden.


16 januari 2014

Nieuw project: Requiem in C mineur van Salieri

Dankzij de film ‘Amadeus’ is Antonio Salieri (1750-1825) bij het grote publiek vooral bekend geworden als de nukkige en jaloerse concurrent van Mozart. Dat hij veel meer in zijn mars had dan die film suggereert, bewijst zijn muzikale oeuvre. Daarnaast was hij de leraar van Beethoven, Lizt en Schubert. Naast een productieve operacomponist was hij ook componist van een honderdtal liturgische werken, waarvan het Requiem (1804) door Con Amore met gastzangers wordt ingestudeerd en uitgevoerd op 5 april (in de Grote Kerk in Dalfsen) en op 4 mei 2014 (in de Brugkerk in Lemelerveld).
Anders dan in zijn opera’s was kerkmuziek voor Salieri vooral liturgische gebruiksmuziek. Dat ging voor het Requiem wel heel letterlijk op, aangezien hij het voor zijn eigen begrafenis (twintig jaar later) componeerde. Zoals in Mozarts Requiem de atmosfeer wordt bepaald door de bassethoorns is het bij Salieri de Engelse hoorn die het werk een bijzondere charme geeft. Voor de uitvoering van Con Amore is er overigens gekozen voor een Franse hoorn in plaats van een Engelse hoorn, omdat dit het stuk wat warmer van klank maakt. Over het algemeen overheerst de berusting, die alleen in het Dies Irae kortstondig wordt verstoord door effectieve toepassing van trombones en pauken.


25 december 2013

Stemmig kerstconcert

Kerstconcert 2013

Het kerstconcert van Con Amore kon ook dit jaar weer op een grote belangstelling rekenen. De Heilig Hart-kerk in Lemelerveld was op zondag 22 december goed gevuld. Het programma was zoals altijd weer heel gevarieerd, uiteenlopend van de bekende kerstliederen en een aantal onderdelen van de Stille Nacht-mis tot aan Engelse lliederen. Sopraan Yvonne Boerdam nam enkele solopartijen voor haar rekening en de begeleiding was zoals gebruikelijk in handen van de leden van het Harderwijks strijkorkest en van pianist en organist Bert Bootsma. Een mooie bijdrage leverde ook het blazersensemble Music Ardore uit Nieuwleusen onder leiding van Jan Huzen, dat een aantal liederen van het koor begeleidde en ook zelf nog een drietal stukken speelde. Aan het eind van het concert volgde een staande ovatie.

16 oktober 2013

The Voice of Holland,
maar dan een beetje anders...

Wij, het koor Con Amore uit Lemelerveld, zijn wel op zoek naar nieuwe stemmen!
Maar nee, er is geen jury die beoordeelt of jij/u wel of niet doorgaat.
In de Week voor de Amateur Kunst (WAK) vragen wij jou/u:
kom eens mee repeteren en kijk en luister of jij/u met ons mee wilt zingen.

Wat doen we? We houden een open repetitie
Wanneer? Maandag 28 oktober
Waar? Grote Kerk,
Kerkplein 31, 7721 AD Dalfsen  
We beginnen om 20.00 uur
Voor wie?

Voor iedereen die
• van zingen houdt (ervaring echt niet nodig)
• eens wil meezingen in een repetitie van Con Amore

Deze avond gaan we een zangstuk instuderen dat ook voor leden van Con
Amore helemaal nieuw is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rixt Beljon, tel.0572-372559 of e-mail: rixtbeljon@gmail.com
Ingeborg Hullegie, tel.0572-371773 of e-mail: ingeborg.hullegie@hetnet.nl


7 mei 2013

Veelkorenconcert in Nieuwleusen

Op zaterdag 29 juni vindt in de Maranathakerk in Nieuwleusen weer het traditionele Veelkorenconcert plaats, waarin de koren die onder leiding staan van Wim van Lenthe gezamenlijk het zangseizoen afsluiten. Naast Con Amore treden op het vrouwenensemble Quodlibet uit Vilsteren, het Coevorder Mannenkoor uit Coevorden en mannenkoor Salland Vocaal uit Raalte. De begeleiding is in handen van pianist Bert Bootsma. Speciaal dit jaar is een optreden van een gastkoor uit Portugal, Coral de Sant'Ana. Het concert begint om 19.30 uur en een entreekaartje kost € 5,-.


17 april 2013

Requiem van Haydn in Lemelerveld

Klok

Op zaterdag 4 mei werkt Con Amore mee aan de dodenherdenking in de Brugkerk in Lemelerveld. De bijkomst begint om 19.30 uur. Het koor zingt allereerst het Ave Verum en het Lacrimosa van Wolfgang Amadeus Mozart, de Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré en een deel uit de Sieben Worte Jesu am Kreuz van César Franck. Om 19.50 uur wordt overgeschakeld naar de Dam in Amsterdam, waar om acht uur de doden uit de Tweede Wereldoorlog worden herdacht met twee minuten stilte. Om 20.15 begint Con Amore met het Requiem van Michael Haydn. Solisten daarbij zijn de sopraan Yvonne Boerdam, de alt Mylène Kroon, de tenor Richard Zook en de bas Philip Barkhudarov. Het koor, dat uiteraard onder leiding staat van Wim van Lenthe, wordt begeleid door concertpianist Tjako van Schie. Con Amore, dat voor deze gelegenheid wordt versterkt met een aantal gastzangers, voerde het Requiem van Haydn twee jaar geleden ook al uit. Voor hen die dat toen gemist hebben een mooie gelegenheid om alsnog te genieten van deze prachtige muziek.


25 december 2012

Geslaagd kerstconcertkkc2012

Het kerstconcert van Con Amore, dat plaatsvond op zondag 23 december, trok ook dit jaar weer velen naar de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld. De kerk was bijna tot de laatste plaats gevuld. De bezoekers kregen een mooi gevarieerd programma voorgeschoteld. Dat gebeurde door Con Amore zelf, maar ook door het gastkoor Salland Vocaal. Dit mannenkoor was door ziekte behoorlijk uitgedund, maar dat was aan de zang niet of nauwelijks te merken. Een bijzondere bijdrage leverde weer sopraan Yvonne Boerdam, die bij beide koren enkele solopartijen voor haar rekening nam. De begeleiding was al altijd in handen van pianist en organist Bert Bootsma en de leden van het Harderwijks Strijkorkest. Uit de staande ovatie na afloop bleek de waardering van de concertgangers.


10 december 2012

Kerstconcert op zondag 23 decemberKerst 2011

Op de laatste zondag voor Kerstmis geeft Con Amore traditiegetrouw haar jaarlijkse kerstconcert in de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld. Dat concert vindt dit keer plaats op zondag 23 december om 20.00 uur. Dit jaar wordt een gastoptreden verzorgd door het mannenkoor Salland Vocaal, dat net als Con Amore onder leiding staat van dirigent Wim van Lenthe. De begeleiding is in handen van pianist en organist Bert Bootsma en het Harderwijks Strijkorkest. Sopraan Yvonne Boerdam zal ook dit jaar een aantal mooie solopartijen ten gehore brengen.
Con Amore nodigt de bezoekers uit om op zondagavond 23 december naar de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld te komen. De toegang is gratis, maar een bijdrage bij het verlaten van de kerk is zeer welkom.


24 april 2012

Con Amore zoekt nieuwe leden

Op de jaarvergadering van 16 april heeft gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld afscheid genomen van zijn voorzitter Johan Neppelenbroek. Hij is vijftien jaar lang het boegbeeld  geweest van de vereniging. Tot nu toe is het bestuur er nog niet in geslaagd om een opvolger voor hem te vinden. Daarom zullen Rixt Beljon (secretariaat) en Ingeborg Hullegie (PR & communicatie) voorlopig de taken van de voorzitter op zich nemen. Tijdens dezelfde jaarvergadering werden Joke Kleine Koerkamp (25 jaar lid) en Jo Tielbeke (50 jaar lid) gehuldigd vanwege hun jarenlange lidmaatschap.
Con Amore kan terugzien op een prachtig jaar 2011, waarin het koor zijn 50-jarig bestaan op grootse wijze heeft gevierd. Het jubileum vormde een mooie mijlpaal voor de koorleden en een prachtige gelegenheid om terug te kijken op vele mooie en succesvolle jaren. Con Amore kijk nu echter weer naar de toekomst. Onder leiding van dirigent Wim van Lenthe heeft het Lemelerveldse gezelschap een zeer hoog niveau weten te bereiken en het zal moeilijk worden om dat vast te houden. Aan de dirigent zal het niet liggen en aan de huidige leden ook zeker niet. Het blijkt echter lastig om nieuwe leden te vinden, die nodig zijn om dat niveau te kunnen handhaven. Inmiddels heeft zich een aantal nieuwe leden gemeld, maar Con Amore kan nog steeds versterking gebruiken bij de sopranen, tenoren en bassen. Wie van muziek houdt en eens wil ervaren hoe het is om in een koor te zingen, kan contact opnemen met één van de leden of met de bestuursleden Rixt Beljon (tel. 0572-37 25 59) of Ingeborg Hullegie (tel. 0572-37 17 73). Hij of zij kan dan een aantal koorrepetities meemaken. In overleg met de dirigent wordt bepaald bij welke stemsoort een aspirant-lid wordt geplaatst. De vaste repetitieavond is de maandagavond, wanneer van 20.00 tot 22.00 uur wordt geoefend in het parochiehuis aan de Posthoornweg in Lemelerveld.


24 april 2012

Eindelijk werkt het weer

De vaste bezoeker van deze site heeft het vast wel gemerkt: de laatste tijd was er helemaal geen nieuws meer te vinden. Dat werd veroorzaakt door technische problemen. We konden geen contact krijgen met de server waarop de website is ondergebracht, waardoor we geen nieuwe bestanden op de website konden plaatsen. Het duurde lang voordat er een oplossing was, maar nu werkt het gelukkig allemaal weer. Onze excuses voor de 'nieuwsloze' periode.


20 maart 2012

Sieben letzte Worte Jesu am Kreuz in Dalfsen

Op zaterdagavond 31 maart 2012 geeft Con Amore, samen met gastzangers en solisten, in de Grote kerk in Dalfsen een boeiend passieconcert met muziek van onder meer César Franck. Van hem wordt ‘Die Sieben Worte Jesu am Kreuz’ uitgevoerd. Klaagzangen en koraalpassages worden met een afwisselende harmonie en veel dramatiek weergegeven. Solistische medewerking verlenen de sopraan Yvonne Boerdam, de bas Philip Barkhudarov en de tenor David van de Braak. Het geheel staat onder de bezielende leiding van Wim van Lenthe. Het concert begint om 20.00 uur.
‘Die Sieben Worte Christi am Kreuz’ van César Franck werd in 1859 voltooid, maar kreeg nooit een opusnummer. Het werk is onbekend gebleven en het werd niet uitgevoerd tijdens het leven van de componist. Ruim een eeuw later werd het ontdekt nadat een musicoloog de handtekening herkende tijdens een onderzoek naar de religieuze muziek van Franck. In 1977 werd het voor de eerste keer uitgevoerd. De zeven kruiswoorden zijn de woorden die Jezus volgens de Bijbel sprak toen hij aan het kruis hing. In de vier evangeliën spreekt Jezus in totaal zeven zinnen. Hoewel de kruiswoorden in de evangeliën verschillen, worden ze in het christendom vaak als bij elkaar horend behandeld. César Franck gebruikt ook andere passages en deze verschillende teksten geven de componist de mogelijkheid muziek te schrijven met een rijk palet aan muzikale middelen.


20 december 2011

Kerstconcert

Prachtig kerstconcert

In een goed gevulde Heilig Hart-kerk heeft Con Amore op zondag 18 december een mooi kerstconcert gegeven. Met een staande ovatie aan het eind van de avond liet het publiek merken dat het gevarieerde programma zeer in de smaak was gevallen. Een belangrijke bijdrage aan het concert werd geleverd door het Coevorder Mannenkoor, dat eveneens onder leiding staat van dirigent Wim van Lenthe. Uiteraard mocht ook sopraansoliste Yvonne Boerdam niet ontbreken, net als de leden van het Harderwijks Strijkorkest, organist Bert Bootsma en pianist Tjako van Schie.
Klik hier voor een aantal foto's.


10 december 2011

Kerstconcert op zondag 18 december

Op de laatste zondag voor Kerstmis geeft Con Amore al jarenlang haar jaarlijkse kerstconcert in de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld. Dat vindt dit keer plaats op zondag 18 december om 20.00 uur. Dit jaar komt ook het Coevorder Mannenkoor naar Lemelerveld. Het 45 leden tellende mannenkoor, dat net als Con Amore onder leiding staat van dirigent Wim van Lenthe, wordt muzikaal begeleid door concertpianist Tjako van Schie. Con Amore wordt muzikaal ondersteund door pianist en organist Bert Bootsma en het Harderwijks Strijkorkest. Sopraan Yvonne Boerdam, lid van Con Amore maar inmiddels ook ver buiten Lemelerveld bekend als soliste, zal ook dit jaar een aantal mooie solopartijen ten gehore brengen.
Con Amore zingt onder meer enkele delen uit het kerstoratorium van C. Saint-Saëns, de Missa Festiva van Gretchaninoff, het Sancta Maria van W.A. Mozart en A Clare Benediction van Rutter. Een afwisselend programma, dat garant staat voor een avond genieten van prachtige muziek. 
Con Amore hoopt de bezoekers met dit concert een stukje Kerstmis te kunnen meegeven en nodigt hen dan ook van harte uit om op zondagavond 18 december naar de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld te komen. De toegang is gratis, maar een bijdrage bij het verlaten van de kerk is zeer welkom.

Kerstconcert2010


25 augustus 2011

Jubileumviering op zondag 2 oktober

Op zondag 2 oktober 2011 viert Con Amore het feit dat het vijftig jaar geleden werd opgericht. Dat gebeurt in een jubileumviering in de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld. Bestuur en leden van Con Amore nodigen iedereen van harte uit voor deze dienst, die om 10.00 uur begint. Uiteraard wordt het een viering waarin zingen en muziek centraal staan. Met name oud-leden worden hiervoor uitgenodigd. Con Amore zou het leuk vinden om met hen nog enkele stukken te zingen. Hiervoor kan van tevoren nog worden geoefend. Na afloop is er gelegenheid om aan de hand van fotoboeken en video/filmopnamen herinneringen op te halen.


22 mei 2011

Jubilarissen gehuldigd

Tijdens de jaarvergadering op maandag 16 mei werden vier jubilarissen in het zonnetje gezet. Annie Tielbeke, Tonny Oldeman, Dia Habers en Dora Nijenkamp (van links naar rechts op de onderstaande foto) zijn namelijk vijftig jaar lid van Con Amore. Dat houdt in dat zij leden van het eerste uur zijn, want het koor bestaat dit jaar immers ook vijftig jaar. We willen de vier jubilarissen van harte gelukwensen met deze mijlpaal.

jubilarissen


18 april 2011

Dodenherdenking op 4 mei met Con Amore

Op 4 mei wordt er traditiegetrouw een ogenblik stilgestaan bij alle (oorlogs)slachtoffers. Niet alleen zij die in de periode 1940-1945 vielen, maar ook de burgers en militairen die vandaag de dag door oorlogsgeweld om het leven komen. Voor dit speciale moment organiseert Con Amore dit jaar op 4 mei een concert in de Brugkerk in Lemelerveld, waarbij het Requiem van Michael Haydn ten gehore zal worden gebracht. Het koor wordt daarbij ondersteund door een aantal gastzangers en de solisten Yvonne Boerdam (sopraan), Mylène Kroon (alt), Aart Mateboer (tenor) en Lars Terray (bas). De begeleiding is in handen van organist Bert Bootsma en concertpianist Tjako van Schie. In het najaar van 2010 is Con Amore, dat onder leiding staat van dirigent Wim van Lenthe, begonnen met het instuderen van deze bijzondere compositie van Michael Haydn. Het programma begint om 19.30 uur. Tijdens het voorprogramma zal Con Amore een aantal passende composities zingen. Een paar minuten voor acht stopt het koor en wordt er rechtstreeks contact gezocht met de Dam in Amsterdam om aan te sluiten bij de twee minuten stilte die in acht wordt genomen. Na de kranslegging op de Dam voert het koor het Requiem van Haydn uit. Na afloop van de uitvoering is er gelegenheid om samen koffie te drinken. De entreeprijs is € 7,50, inclusief de koffie. Kaarten zijn in voorverkoop te bestellen via het e-mailadres cahaydn@gmail.com.
Con Amore heeft de laatste jaren meer van dit soort bijzondere projecten uitgevoerd, waaronder het Requiem van Gabriël Fauré en Die Sieben Worte Jesu am Kreuz van César Franck. Daarbij blijkt iedere keer weer hoe goed dit soort composities bij dit koor passen. Dit jaar bestaat Con Amore 50 jaar en dat is een aanleiding voor het koor om iets extra’s te doen, zoals onder meer deze 4-mei-herdenking in Lemelerveld.


26 maart 2011

Haydn-concert op zondag 17 april in Dalfsen

Haydn

Op zondag 17 april geeft Con Amore met zijn gastzangers een concert in de Grote kerk in Dalfsen. Uitgevoerd worden het Requiem van Michael Haydn en enkele delen uit Die sieben Worte Jesu am Kreuz van César Franck. Het Harderwijks Strijkorkest zorgt voor de begeleiding en Yvonne Boerdam (sopraan), Mylène Kroon (alt), Richard Zook (tenor) en Lars Terray zullen de soli voor hun rekening nemen. De muzikale leiding is uiteraard in de vertrouwde handen van dirigent Wim van Lenthe.
Con Amore heeft voor de uitvoering van het Requiem van Michael Haydn weer gekozen voor een projectmatige aanpak. Zo’n twintig zangers en zangeressen uit de wijde regio zullen hun steentje bijdragen. Al vanaf oktober vorig jaar is er gerepeteerd om het mooie Requiem van de relatief onbekende broer van Joseph Haydn onder de knie te krijgen. Michael Haydn componeerde het werk in 1771. Dit bijzondere werk was twintig jaar later voor Wolfgang Amadeus Mozart een inspiratiebron toen hij zijn eigen Requiem schreef.
Met het concert in Dalfsen luidt het Lemelerveldse koor een speciaal jaar in, want Con Amore bestaat in 2011 vijftig jaar. Naast het concert in Dalfsen staan in het jubileumjaar onder meer ook nog een uitvoering in Lemelerveld gepland en als feestelijke afsluiting in oktober een trip naar Rome.
Het concert op zondag 17 april begint om 15.00 uur. Entreekaarten kosten € 12,50, maar zijn in voorverkoop te bestellen voor € 10,- via het e-mailadres cahaydn@gmail.com.


20 december 2010

Kerstconcert 2010
Stemmig kerstconcert
Net als vorig jaar lag er een dikke laag sneeuw op de dag waarop Con Amore haar jaarlijkse kerstconcert zou houden. Prachtig voor de ambiance - wie droomt er nu niet van een witte Kerst? - maar het levert voor velen toch wel wat praktische problemen op. Zo hebben de gladde paden en wegen waarschijnlijk toch wel wat mensen weerhouden van een bezoekje aan de Heilig Hart-kerk, die daardoor wat meer lege plekken liet zien dan gebruikelijk is bij het kerstconcert. Zij die sneeuw en ijs hadden getrotseerd, kregen hun beloning in de vorm van een stemmig en gevarieerd concert, waarin sopraan Yvonne Boerdam weer een glansrol vervulde. Ook het koor liet zich van zijn beste kant zien. Als gastkoor was dit keer vrouwenkoor Quodlibet van de partij. De dames uit Vilsteren, die eveneens onder leiding staan van dirigent Wim van Lenthe, leverden een prachtige bijdrage aan het concert. Pianist/organist Bert Bootsma, leden van het Harderwijks strijkorkest en twee trompettistes van Polyhymnia hadden ook een belangrijk aandeel in het geheel. Met een staande ovatie lieten de bezoekers hun waardering voor het concert blijken.
Klik hier voor een aantal foto's.


12 december 2010
Optreden met PolyhymniaPolyhymnia

Op zondag 12 december was Con Amore een van de gastkoren bij het concert van muziekvereniging Polyhymnia. Het werd een mooie muzikale middag, die bij de toehoorders zeer in de smaak viel.
Foto's van dit concert zijn hier te vinden.


6 december 2010
Kerstconcert op zondag 19 december
Con Amore geeft op zondag 19 december haar jaarlijkse kerstconcert in de Heilig Hart-kerk aan de Posthoornweg in Lemelerveld. Het concert begint om 20.00 uur en de entree is gratis. Na afloop is er wel gelegenheid om een vrijwillige bijdrage te geven.
Het kerstconcert van Con Amore kent inmiddels een jarenlange traditie en geniet in de regio een uitstekende reputatie. Dit muzikale hoogtepunt vindt elk jaar plaats op de laatste zondag voor Kerstmis en trekt dan vele belangstellenden uit de wijde omgeving naar Lemelerveld. Dit jaar komt niet alleen Con Amore in actie, maar zal ook vrouwenkoor Quodlibet uit Vilsteren zijn medewerking verlenen aan het concert. Beide koren staan onder leiding van dirigent Wim van Lenthe. Leden van het Harderwijker Strijkorkest, onder aanvoering van Roelof Klaassen, zullen de zangers en zangeressen begeleiden. Ook zal vaste begeleider Bert Bootsma als organist en pianist zijn medewerking verlenen. Uiteraard zal de Lemelerveldse sopraan Yvonne Boerdam, zelf al jaren lid van Con Amore, weer een aantal prachtige solopartijen voor haar rekening nemen.
Het programma staat uiteraard in het teken van Kerstmis en biedt weer volop afwisseling. Van de Missa Brevis van Wolfgang Amadeus Mozart tot aan een traditioneel kerstlied als Joy to the World en van het eeuwenoude Personent Hodie in een arrangement van Gustav Holst tot aan de twintigste-eeuwse muziek van John Rutter.

Groepsfoto


22 november 2010
Onderscheiding voor Wim van Lenthe
Het leek zaterdag 20 november in de H. Willibrorduskerk in Vilsteren een gewone gebedsviering te worden, waarin hij met vrouwenkoor Quodlibet het muzikale deel zou verzorgen, maar niets bleek minder waar. Aan het eind van de viering kreeg dirigent Wim van Lenthe namelijk de eremedaille in zilver uitgereikt van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging, een organisatie die zich bezig houdt met de kerkmuziek in de rooms-katholieke kerk. Pastor Lonneke Gunnink speldde Wim de bijbehorende versierselen op. Hij kreeg deze onderscheiding omdat hij dit jaar 25 jaar als dirigent is verbonden aan de Willibrordus-parochie in Vilsteren en zich als zodanig heeft ingezet voor de zang binnen de liturgie. In 1985 werd hij benoemd als dirigent van het jongerenkoor, als opvolger van Gerard Bloo (ook een van zijn voorgangers bij Con Amore overigens). Later volgde vrouwenkoor Quodlibet.
De onderscheiding kwam voor Wim als een volslagen verrassing. Pas nadat Leo Kortstee, die sprak namens het parochiebestuur, het woord rechtstreeks tot hem had gericht, besefte hij dat het om hem ging. Toen ook pas merkte hij dat Joke, Leonardo, Samuel, familieleden en veel vrienden en bekenden (ook leden van Con Amore) in de kerk aanwezig waren. Zittend achter de piano had hij namelijk de hele tijd met de rug naar de kerk gezeten. Ook om een andere reden kwam de onderscheiding onverwacht. Wim zei dat hij er nooit bij had stilgestaan dat hij als niet-katholiek voor een dergelijke onderscheiding in aanmerking zou komen.

Speldje Foto: De Stentor


13 november 2010
Wim van Lenthe ziet Abraham

Abraham

Het is al weer een paar weken geleden dat dirigent Wim van Lenthe Abraham zag. Uiteraard kon Con Amore dit heuglijke feit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zo zat er bij aanvang van de repetitie een heuse Van Lenthe-look-alike achter de piano en hadden de koorleden gezorgd voor vele cadeautjes. Een aantal daarvan zou nog wel eens van pas kunnen komen nu Wim zo'n respectabele leeftijd heeft bereikt (met een ferme knipoog, uiteraard). Foto's van dit speciale verjaardagsfeest zijn hier te vinden.


1 november 2010
Jaarlijkse appelactie
Op donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 november houdt Con Amore weer haar jaarlijkse appelactie. De leden van het koor zullen dan in Lemelerveld en omgeving langs de deuren gaan om appels te verkopen. Con Amore wil met deze actie de verenigingskas versterken. Die kan wel een positieve impuls gebruiken, want op zondag 19 december wil het koor in eigen dorp weer een mooi kerstconcert verzorgen. Dat kost echter veel geld, onder meer vanwege het strijkorkest dat traditiegetrouw voor de begeleiding zal zorgen. Con Amore hoopt daarom te kunnen rekenen op de steun van ieder die het koor en zijn muzikale activiteiten een warm hart toedraagt. Van harte aanbevolen dus.


4 september 2010
Terugblik op de braderie
Braderie

In augustus heeft Con Amore zich gepresenteerd tijdens de braderie in Lemelerveld. In een mooie stand werden niet alleen de nieuwe cd's, maar ook tal van andere zaken aan de man of vrouw gebracht. In de meeste gevallen waren die door de leden zelf vervaardigd. De aangeboden waar ging vlot van de hand. Het leverde naast vele leuke contacten ook een leuk bedrag voor de 'pot' op.

Klik hier voor de foto's.


2 september 2010
Nieuw project van start

Con Amore gaat binnenkort van start met een nieuw project. Het uiteindelijke doel daarvan is om volgend voorjaar het Requiem Solemne van de componist Johann Michael Haydn (de broer van) uit te voeren. Deze uitvoering zal eind april of begin mei plaatsvinden.
Het koor is voor dit project weer op zoek naar een aantal gastzangers, met name sopranen. Wie nog niet veel zangervaring heeft maar wel graag wil zingen, of al vele jaren sopraan zingt en graag dit prachtige Requiem Solemne wil meezingen, kan contact opnemen met de voorzitter van Con Amore, Johan Neppelenbroek, tel. 0572-37 14 42, e-mail: sdblemelerveld@wanadoo.nl. Omdat oktober al met rasse schreden nadert, wordt belangstellenden gevraagd om zich vóór 15 september a.s. aan te melden. In overleg zal daarna een kleine ‘stemtest’ worden gehouden.
Voor dit Haydn-project zal in de maanden oktober, november, januari, februari, maart en april elke eerste en tweede maandag van de maand worden gerepeteerd. Deze repetities vinden plaats van 20.00 tot 21.00 uur in het parochiehuis in Lemelerveld. Er zal van de gastzangers een kleine eigen bijdrage worden gevraagd, met name voor het aanschaffen van de koorpartituur.
Con Amore hoopt op veel reacties, zodat het koor volgend voorjaar met begeleiding van een groot orkest een schitterend Requiem Solemne kan uitvoeren. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Johan Neppelenbroek.


20 juni 2010
Mooi zomerconcert in Coevorden

Coevorden

Op zaterdag 19 juni trad Con Amore aan op een concert met vier koren in Coevorden. Aan dit zomerconcert, dat al bijna traditiegetrouw plaatsvindt aan het eind van het zangseizoen, deden dit jaar ook vrouwenkoor Quodlibet uit Vilsteren, projectkoor Multiple Voice en het Coevorder Mannenkoor mee. Al deze koren staat ook onder leiding van dirigent Wim van Lenthe. Jammer genoeg viel de publieke belangstelling een beetje tegen, maar degenen die wel de moeite hadden genomen om naar de Gereformeerde kerk te komen, genoten van een zeer gevarieerd programma, dat op een leuke manier aan elkaar werd gepraat door Saskia Eisen. Naast Wim van Lenthe had ook Tjako van Schie een rukke avond. Hij begeleidde alle vier koren.

Klik hier voor de foto's.


15 juni 2010
Feestelijke presentatie cd

cdpresentatie

Na afloop van de wekelijkse repetitie werd op maandag 14 juni de nieuwe cd van Con Amore onthuld. Het eerste exemplaar werd door voorzitter Johan Neppelenbroek overhandigd aan Con Amore's jongste lid Olga Jansen Holleboom en het oudste (aanwezige) lid Jo Tielbeke. Het uitpakken kon de aanwezigen nauwelijks snel genoeg gaan, zo benieuwd was iedereen naar het resultaat. Niet voor niets, want het is een cd geworden waar Con Amore trots op kan zijn.Na deze feestelijke onthulling was er champagne (of andersoortig bubbeltjeswater) voor alle leden, waarna het bestuur dirigent Wim van Lenthe en soliste Yvonne Boerdam een bloemetje overhandigde als dank voor hun inbreng bij de totstandkoming van de cd.

cdpresentatie2

De cd is onder meer te koop bij de leden van Con Amore en bij Super de Boer Neppelenbroek in Lemelerveld en kost 15 euro. In augustus staat het koor met een stand op de braderie in Lemelerveld, waar de cd ook verkrijgbaar zal zijn.

Klik hier voor de foto's.


12 juni 2010
De cd is bijna klaar
Bij Mirasound in Amersfoort wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de nieuwe cd van Con Amore. Als alles volgens plan verloopt, zal die op maandag 14 juni na afloop van de wekelijkse repetitie worden gepresenteerd. Heel spannend allemaal!


6 juni 2010
Mooi optreden
Onder een stralend zonnetje heeft Con Amore op zondag 6 juni een mooi optreden verzorgd in het kader van het evenement 'Lemelerveld spettert'. Op het podium aan de rand van zwembad Heidpark bracht het koor een gevarieerde selectie uit het repertoire, die door de aanwezigen zeer werd gewaardeerd. Een beetje spannend was het wel, want zo vaak zingt Con Amore niet met een geluidsinstallatie. Gelukkig werd er alles aan gedaan om het geluid optimaal te krijgen.

Ole

Klik hier voor de foto's.


17 april 2010
Geslaagde cd-opnamecd-opname

Op zaterdag 17 april was het dan eindelijk zover: de opname van een nieuwe cd van Con Amore. Daarop komt een aantal muziekstukken te staan die echt bij het koor passen. Toen om iets na half negen de eerste koorleden arriveerden, stond de opnameapparatuur van Mirasound al klaar. De opnamen verliepen redelijk voorspoedig, al moesten enkele stukken wel meerdere malen opnieuw worden gezongen. Maar ja, dat hoort nu eenmaal bij het opnemen van een cd. Tussendoor konden de leden zich ontspannen in het parochiehuis of onder een stralende voorjaarszon in de pastorietuin. Het eindresultaat van de opnamen zal over een aantal weken te bewonderen zijn.

Klik hier voor de foto's.


8 maart 2010
buismanSfeervol koffieconcert
Op zondag 7 maart gaf Con Amore een koffieconcert in het Hofje van Buisman in Lemelerveld. Voor het optreden in deze knusse entourage bestond een goede belangstelling, al was de voormalige kerk niet tot de laatste plaats bezet. Op het programma stond een groot aantal werken uit het brede repertoire van Con Amore, waarvan er een aantal binnenkort op cd zullen worden opgenomen. Sopraan Yvonne Boerdam had weer een groot aandeel in het concert. Het geheel werd op de piano begeleid door Tjako van Schie, die als dank daarvoor na afloop een 'geperst trosje druiven' kreeg overhandigd, verpakt in glas. Datzelfde gold overigens voor dirigent Wim van Lenthe.

Klik hier voor de foto's.


23 december 2009
Lovende woorden
In de Lemelervelder van 23 december staat een keurig verhaaltje over het kerstconcert dat Con Amore twee dagen eerder gaf. Aan lovende woorden ontbrak het in ieder geval niet.

LV1209


21 december 2009
Geslaagd kerstconcert
Op de dag dat er overal in het land een flinke laag sneeuw lag, de NS adviseerde om vooral toch maar niet de trein te nemen en ANWB en KNMI met een 'negatief reisadvies' kwamen, mocht Con Amore aantreden voor het jaarlijkse kerstconcert. Het weer zat dus op zondag 20 december bepaald niet mee. Gelukkig arriveerden alle musici en de zangers en zangeressen op tijd in Lemelerveld en ook veel bezoekers trotseerden de glibberige paden en wegen om een plaatsje te zoeken in de Heilig Hart-kerk. Hoewel de sneeuw ongetwijfeld een aantal mensen van een concertbezoek heeft weerhouden, was de kerk toch goed gevuld. Onder de aanwezigen was ook wethouder Diny Laarman.
Het programma was heel gevarieerd en viel duidelijk in de smaak. Het koor liet zich van zijn beste kant zien, opgezweept door het enthousiasme van dirigent Wim van Lenthe. Het Harderwijker Strijkorkest en pianist/organist Bert Bootsma leverden weer een belangrijke bijdrage in het slagen van het concert, maar dat gold evenzeer voor de soliste, sopraan Yvonne Boerdam. Vooral haar uitvoering van het Maria Wiegenlied van Max Reger bezorgde velen kippenvel. Het Stille Nacht, dat daarna door Con Amore werd gezongen, sloot daar prachtig op aan. Met een staande ovatie lieten de bezoekers hun waardering voor het concert blijken.
Klik hier voor een aantal foto's.

KKC09


8 december 2009
Hard aan het werk voor het kerstconcert
Momenteel is Con Amore hard aan het studeren voor het jaarlijkse kerstconcert, dat op zondag 20 december zal plaatsvinden in de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld. Het concert begint om 20.00 uur en de kerk gaat een half uur daarvoor open. De toegang is gratis, maar bij de uitgang is er wel gelegenheid om een vrijwillige bijdrage te geven. Con Amore zal worden begeleid door het Harderwijker Strijkorkest en vaste begeleider Bert Bootsma op orgel en piano. De muzikale leiding is uiteraard in de vertrouwde handen van Wim van Lenthe
Nieuw is dat Con Amore het dit jaar helemaal op eigen kracht doet. Werkten er in het verleden ook andere muzikale gezelschappen mee aan het concert, nu wordt het gehele programma ingevuld door het koor zelf. Dat programma biedt weer een zeer gevarieerde mix van traditionele en bekende kerstliederen en christmas carols, maar bevat daarnaast ook minder bekende werken. Zo zal Con Amore onder meer het prachtige Magnificat van de Tsjechische componist Jan Dismas Zelenka ten gehore brengen, maar ook delen uit het oratorium The Nativity van Eric Thiman en het Maria Weihnachts-Wiegenlied van John Rutter.

Repetitie


24 november 2009
Foto’s uit de historie van Con Amore
Con Amore bestaat inmiddels al bijna vijftig jaar en kan trots zijn op een rijke historie. De vereniging heeft in de loop der jaren vele concerten, operettes, revues en andere uitvoeringen gegeven. Vaak zijn daar nog wel foto's van bewaard gebleven. Wij hebben er in ieder geval al een aantal gevonden, die op deze site onder het hoofdstuk 'foto's' te vinden zijn. Hopelijk volgen er de komende tijd nog vele 'nieuwe oude foto's'...

Revue


22 november 2009
Appelactie groot succes
De appelactie op donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 november is een groot succes geworden. We willen dan ook graag alle Lemelervelders bedanken voor hun enthousiaste reacties op de huis-aan-huisactie en de verkoop van onder meer de door Con Amore-leden gemaakte bloemstukken, vogelvoederkransen, jam en fraai handwerk.Ook wil het bestuur graag de leden bedanken voor hun inzet voor deze actie. Het resultaat van de appelactie draagt bij aan de fraaie begeleiding die op 20 december te horen zal zijn tijdens het kerkstconcert in de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld.


4 november 2009
Warm aanbevolen: onze appelactie
Op donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 november houdt Con Amore weer de jaarlijkse appelactie. Leden van het koor zullen dan in Lemelerveld en het buitengebied langs de deuren gaan om appels aan de man of vrouw te brengen. Daarnaast zal er op donderdagavond, vrijdag en zaterdag de hele dag een Con Amore-stand staan voor Super de Boer Neppelenbroek aan het Kroonplein. Daar zullen naast appels onder meer ook vogelvoedselkransen, kerst- en nieuwjaarskaarten en kerststukjes worden verkocht.
Con Amore wil met deze actie de verenigingskas versterken. Niet zonder reden, want op zondag 20 december hoopt het koor in eigen dorp weer een mooi kerstconcert te verzorgen. Een dergelijke uitvoering kost echter veel geld. Vooral het begeleidende strijkorkest neemt een flinke hap uit de begroting. Con Amore hoopt daarom te kunnen rekenen op de steun van ieder die het koor en zijn muzikale activiteiten een warm hart toedraagt. Van harte aanbevolen dus.


21 september 2009
Con Amore zingt in de Sint Bavo
Op 19 en 20 september was het dan eindelijk zover: het tweejaarlijkse kooruitje van Con Amore stond op het programma. Al lange tijd van tevoren werd er gespeculeerd over de bestemming van de reis. Pas enkele dagen daarvoor werd duidelijk waar de trip naar toe ging. Op zaterdagochtend vertrok de ZTR-bus richting Naarden, waar de vesting werd bekeken en een kerk werd bezocht. Daarna ging het gezelschap verder in de richting van Haarlem, waar een rondvaart werd gemaakt en werd gegeten. Dankzij het prachtige weer kon er nog tot laat in de avond op een terras worden doorgebracht. Na een overnachting in het Grand Hotel Frans Hals was het de volgende ochtend al vroeg reveille. Toen het ontbijt was weggewerkt, ging het gezelschap op weg naar de Sint Bavo-kathedraal. Daar mocht Con Amore zijn medewerking verlenen aan de hoogmis. Vaste organist Bert Bootsma was inmiddels ook gearriveerd en mocht zich uitleven op de twee orgels in de kerk (één tegelijk). Na afloop van de mis kreeg het koor ook nog een rondleiding door deze imposante kerk. Na nog een hapje en een drankje was het al weer tijd om de thuisreis te aanvaarden. Tegen de klok van zes arriveerde de bus in Lemelerveld. Moe maar voldaan stapten de koorleden uit, terugkijkend op een prachtig weekend. Enkele foto's van het weekend zijn hier te vinden.

Bavo


28 juni 2009
Geslaagd concert in Nieuwleusen
Het concert op zaterdag 27 juni in de Maranathakerk in Nieuwleusen, waaraan vier koren van dirigent Wim van Lenthe meewerkten, is een succes geworden. Het Coevorder Mannenkoor, het Politie Mannenkoor Drenthe, vrouwenkoor Quodlibet uit Vilsteren en Con Amore zorgden voor een afwisselend programma, dat bij de aanwezigen zeer in de smaak viel. Ondanks het zomerse weer waren er toch vele belangstellenden op het concert afgekomen. Concertpianist Tjako van Schie uit Nieuwleusen verzorgde op subieme wijze de begeleiding van de vier koren, terwijl sopraan Yvonne Boerdam en de tenoren Jan Lever en Paul Veltman schitterden in een aantal soli. Het geheel werd op een prettige en amusante manier aan elkaar gepraat door Saskia Eisen.

Nijluusn


14 mei 2009
Concert in Nieuwleusen
Op zaterdag 27 juni 2009 zal Con Amore meewerken aan een concert in de Maranathakerk, Burg. Van der Grondenstraat 73 in Nieuwleusen. Aan dit concert verlenen ook drie andere koren van dirigent Wim van Lenthe hun medewerking, namelijk het Mannenkoor Coevorden, het Politie Mannenkoor Drenthe en vrouwenkoor Quodlibet uit Vilsteren. De begeleiding is in handen van Tjako van Schie uit Nieuwleusen.
Het concert begint om 19.30 uur (de kerk is om 19.00 uur open). De toegangsprijs voor dit 'volkorenconcert'
is uiterst bescheiden gehouden: € 5,-. Dus op 27 juni allemaal naar Nieuwleusen!


10 april 2009
Foto’s concert
Hans Heerink heeft tijdens het prachtige concert in Dalfsen een groot aantal foto's gemaakt. De mooiste daarvan heeft hij bewerkt en als album op zijn fotosite gepubliceerd. De kwaliteit van de foto’s komt dan beter tot zijn recht, ook omdat ze wat groter zijn. Bekijk de foto’s 'full screen'. Daar is een button voor. Klik anders op F11.
U kunt de foto’s downloaden door eerst op 'view gallery' te klikken. Klik vervolgens op de oranje bestandsnaam en dan kunt u met de rechter muisknop de foto opslaan. De muziek die u op de achtergrond hoort, is het requiem van Eliza Gilkyson uit 2005.


6 april 2009
Geslaagd slot
-SWJAK
Foto: Hans Heerink
Met de uitvoering van ‘Die Sieben Worte Jesu am Kreuz’ op zondag 5 april in de Grote kerk in Dalfsen  kan Con Amore terugblikken op een zeer geslaagd project. Het maximale aantal bezoekers vulde op palmzondag de fraai heringerichte kerk en er kwamen veel positieve reacties, zoals ‘Ontroerend mooi gezongen’ en ‘Boven verwachting’. Het koor, de solisten, de muzikanten, de organisatie en niet te vergeten dirigent en inspiratiebron Wim van Lenthe maakten er samen weer een muzikaal hoogtepunt van.
Op maandag 6 april heeft Con Amore tijdens zijn wekelijkse repetitieavond afscheid genomen van de twaalf gastzangers die het koor bij dit project ondersteunden. Maar zoals voorzitter Johan Neppelenbroek al eens liet optekenen: er komt beslist een nieuw project!


Lemelervelder De Lemelervelder van 8 april 2009

Uitvoering ’Die Sieben Worte Jesu am Kreuz’
Con Amore geeft op zondag 5 april een concert in de Grote kerk aan het Kerkplein in Dalfsen, waarbij onder meer het oratorium ‘Die Sieben Worte Jesu am Kreuz’ van de componist César Franck ten gehore wordt gebracht. Het concert op Palmzondag begint om 15.00 uur. De kerk is open vanaf 14.30 uur. Onder leiding van dirigent Wim van Lenthe zingt het koor, dat bestaat uit de leden van Con Amore en een aantal projectkoorleden, het prachtige koorwerk van Franck. Solisten daarbij zijn Yvonne Boerdam (sopraan), Aart Mateboer (tenor) en Jasper Sweppe (bas). De muzikale begeleiding is als vanouds in handen van het Harderwijker Strijkorkest, dat deze middag in grote bezetting aanwezig zal zijn. De titel ‘Die Sieben Worte Jesu am Kreuz’ heeft betrekking op de kruiswoorden die in deze compositie worden gezongen. Het zijn woorden die door Jezus zijn gesproken, zoals: “Vader, vergeef het hun, want zij weten niet wat ze doen”, “Vrouw, zie uw zoon en Zoon, zie uw moeder”; “Het is volbracht” en “Vader, in uw handen beveel Ik mijn geest”. Naast ‘Die Sieben Worte Jesu am Kreuz’ zal Con Amore met haar eigen leden een aantal liederen zingen die uitstekend bij het werk van Franck passen.
Kaarten à € 10,- zijn te verkrijgen aan de ingang van de kerk, maar zijn ook vooraf te bestellen door een e-mail te sturen naar gea.verweij@gmail.com of te bellen met 0529-436249. De kaarten die u in voorverkoop bestelt, kosten € 9,- en zullen bij de entree van de kerk in een enveloppe worden klaargelegd. Het enige wat u dan nog hoeft te doen, is even afrekenen. Voor meer informatie kunt u terecht bij Rixt Beljon (tel. 0572-372559) of Gea Verweij (tel. 0529-436249 of via e-mail gea.verweij@gmail.com).


Prachtig benefietconcert met Jan Vayne
Op zaterdag 17 januari werkte Con Amore mee aan een benefietconcert in de hal van het nieuwe gemeentehuis in Dalfsen. Het concert werd georganiseerd door de stichting Dalfsen helpt Oost-Europa, die daarmee haar 450 vrijwilligers wilde bedanken voor hun hulp in de afgelopen twintig jaar. De stichting maakte tot voor kort gebruik van de kelder van het oude gemeentehuis voor de opslag van door haar ingezamelde goederen. Bijzonder was de medewerking van pianovirtuoos Jan Vayne aan het concert. Niet alleen trad hij solistisch op, maar hij nam ook de begeleiding van Con Amore voor zijn rekening. Naast Con Amore traden ook fanfare Excelsior en een aantal Roemeense vocalisten en instrumentalisten op. Na afloop liet een aantal leden van Con Amore (vreemd genoeg allemaal vrouwen...) zich samen met Jan Vayne op de inmiddels spreekwoordelijke gevoelige plaat vastleggen.

Benefiet


Veel belangstelling voor kerstconcert Con Amore
De parochiekerk van het Heilig Hart van Jezus in Lemelerveld was bijna tot de laatste plaats bezet toen op zondag 21 december het inmiddels traditionele kerstconcert van Con Amore van start ging. Samen met vrouwenkoor Quodlibet uit Vilsteren werd een veelzijdig programma geboden, dat door de aanwezigen zeer werd gewaardeerd, zo bleek wel uit de staande ovatie na afloop. De leden van het Harderwijker strijkorkest hadden weer een belangrijk aandeel in het geheel en datzelfde gold voor organist en pianist Bert Bootsma. Soliste Yvonne Boerdam bezorgde menigeen kippenvel met haar vertolking van het Ave Maria van Caccini.

Kerst2008


Kerstconcert op zondag 21 december
Ook dit jaar zal het gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld weer zijn inmiddels traditionele kerstconcert uitvoeren. Dat zal gebeuren op zondag 21 december in de parochiekerk van het Heilig Hart van Jezus aan de Posthoornweg in Lemelerveld. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is al vanaf 19.30 uur open.
Onder de bezielende leiding van dirigent Wim van Lenthe zal het koor weer een grote verscheidenheid aan liederen ten gehore brengen, variërend van een Russisch Marialied van Rachmaninov, een prachtig kerstoratorium van Saint-Saens, het Te Deum van Mozart en een aantal Engelse Christmas carrols tot de traditionele kerstliederen. Con Amore wordt daarbij begeleid door het Harderwijker Strijkorkest, dat in eerdere concerten in Lemelerveld zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Aan het concert wordt ook medewerking verleend door het vrouwenkoor Quodlibet uit Vilsteren. Dat zal naast het eigen repertoire ook enkele liederen samen zingen met de sopranen en alten van Con Amore.
De toegang tot het concert is gratis. Wel is er na afloop bij het verlaten van de kerk gelegenheid om een vrijwillige bijdrage te geven.


Siebenworte

Geslaagde uitvoering 'Die sieben Worte Jesu am Kreuz'

Het concert van Con Amore en de projectkoorleden op zaterdag 15 maart in de Brugkerk in Lemelerveld was bijzonder succesvol. De belangstelling voor de concertuitvoering van het oratorium ‘Die sieben Worte Jesu am Kreuz’ van César Franck was uitstekend, ondanks de concurrentie van andere muziekuitvoeringen in de omgeving. De kerk was bijna tot op de laatste plaats bezet. De indrukwekkende muziek van Franck zorgde in combinatie met het op verzoek achterwege laten van applaus voor een heel aparte sfeer in de kerk. Ziekte van de harpiste dreigde aanvankelijk nog roet in het eten te gooien, maar te elfder ure werd gelukkig nog een vervangster gevonden.

Op vrijdag 21 maart zal het oratorium nogmaals worden uitgevoerd tijdens de viering van Goede Vrijdag in de H. Hartkerk in Lemelerveld. Deze viering begint om 19.00 uur. Helaas zal het koor het dan moeten doen zonder de begeleiding van het Harderwijks Strijkorkest.


Uitvoering 'Die sieben Worte Jesu am Kreuz
Op zaterdag 15 maart brengt Con Amore een concertuitvoering van het oratorium ‘Die sieben Worte Jesu am Kreuz’ van César Franck ten gehore. Het koor Con Amore en de projectkoorleden, onder leiding van dirigent Wim van Lenthe en met muzikale begeleiding van het Harderwijker Strijkorkest, zingen dit prachtige koorwerk met onder meer Yvonne Boerdam als sopraansoliste. Het concert vindt plaats in de Brugkerk in Lemelerveld.
In ‘Die sieben Worte Jesu am Kreuz’, een fantastische compositie, worden de zogenaamde ‘kruiswoorden’ gezongen. Denk hierbij aan de volgende woorden die Jezus gesproken heeft: “Vader, vergeef het hun, want zij weten niet wat ze doen”, “Vrouw, zie uw zoon en Zoon, zie uw moeder”, “Het is volbracht” en “Vader, in Uw handen beveel Ik mijn geest”.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Rixt Beljon (tel. 0572-37 25 59) of Gea Verweij (0529-43 62 49).


Project 'Die sieben Worte Jesu am Kreuz'
We zijn nu drie maanden aan het repeteren en de koorklank wordt iedere repetitie beter. Heel fijn te merken dat hierdoor alle koorleden steeds enthousiaster worden. Dat moet ook, want voor we het weten is het pasen 2008. De data en plaats van de uitvoeringen zijn nu bekend:
Zaterdag 15 maart 2008 met orkest in de Brugkerk in Lemelerveld
Vrijdag 21 maart 2008 (Goede Vrijdag) met orgel in de H. Hartkerk in Lemelerveld 


Kerstconcert
Op zondag 23 december geeft Con Amore het jaarlijkse kerstconcert in de H. Hartkerk in Lemelerveld. Bij dit concert wordt het koor begeleid door onze vaste organist Bert Bootsma en leden van het Harderwijks Strijkorkest. Dit orkest zal het koor ook begeleiden bij de uitvoering van Die sieben Wörte op 15 maart 2008. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis, wel is er een deurcollecte om de kosten te dekken.


Kerstnacht
Maandag 24 december zingt Con Amore in de kerstnachtdienst van 21.00 uur in de H.Hartkerk in Lemelerveld. De begeleiding is in handen van Bert Bootsma (orgel en piano) en Arminak Apstok (dwarsfluit). De gastzangers zijn  natuurlijk van harte welkom bij deze beide optredens. Het is een goede gelegenheid om de artistieke kwaliteiten van Con Amore beter te leren kennen en het orkest al eens te horen.
Vanwege de benodigde repetitietijd voor het kerstconcert en de medewerking aan de kerstnachtdienst is er in december géén repetitie voor het project. We starten weer op maandag 7 januari 2008 om 20.00 uur. Na afloop van de repetitie is iedereen van harte uitgenodigd een nieuwjaarsborrel te drinken.


Nieuw project
Con Amore is op maandag 3 september gestart met een nieuw project, 'Die sieben Worte Jesu am Kreuz' van de componist César Franck. Het zijn de zogenaamde 'kruiswoorden' die in deze compositie worden gezongen. Denk hierbij onder andere aan de volgende woorden die Jezus gesproken heeft: "Vader, vergeef het hun, want zij weten niet wat ze doen; Vrouw, zie uw zoon en Zoon, zie uw moeder; Het is volbracht en Vader, in uw handen beveel Ik mijn geest." Het is een fantastische compositie, die zich ervoor leent om die in de week voor Pasen 2008 ten gehore te brengen. Het is de bedoeling dat wij dit muziekstuk in die periode tweemaal uitvoeren, waarbij zo’n twintig musici hun medewerking zullen verlenen.


Ledenpagina
Leden van Con Amore kunnen via de knop 'Ledenpagina' toegang verkrijgen tot informatie die uitsluitend voor de koorleden is bestemd.


Eerste paasdag
Ds. Scheffer heeft aan voorzitter Johan Neppelenbroek gevraagd of Con Amore op eerste paasdag de dienst in de Brugkerk willen verzorgen. Omdat ook dirigent Wim van Lenthe beschikbaar is, kan aan dit verzoek tegemoet worden gekomen. Paul Beunders zal de begeleiding voor zijn rekening nemen.
Concert in Nieuwleusen
Op zaterdag 30 juni zal in Nieuwleusen een concert worden georganiseerd, waaraan zowel vrouwenkoor Quodlibet uit Vilsteren als Con Amore zal deelnemen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Wim van Lenthe en de pianobegeleiding is in handen van Tjako van Schie. Con Amore brengt een profaan programma met onder andere enkele Russische nummers en een aantal nieuw ingestudeerde stukken.
Wim van Lenthe twaalf en een half jaar dirigent
Maandagavond 5 februari werd Wim van Lenthe blij verrast met een bloemetje en dinerbon omdat hij twaalf en een half jaar dirigent van Con Amore is. De tijd is voorbijgevlogen en koor, bestuur en dirigent hebben nog voldoende inspiratie om actief door te gaan.


Con Amore in Ommen
Aanstaande zondag, 11 februari, zal Con Amore zingen tijdens de viering in de Brigittakerk te Ommen. Aanvang 10.00 uur.


Jaarvergadering
Op maandagavond 12 maart zal de jaarvergadering 2007 van Con Amore worden gehouden. De agenda voor deze vergadering zullen de leden te zijner tijd ontvangen.


Gelukkig nieuwjaar!
Bestuur en leden van Con Amore wensen u een gelukkig en muzikaal 2007 toe.


Nu via www.conamorelemelerveld.nl
De website van Con Amore heeft sinds kort een eigen domeinnaam, namelijk www.conamorelemelerveld.nl. Toegegeven, het blijft een hele mond vol, maar als u de site bij uw favorieten zet, zult u daar weinig problemen mee hebben. Het voordeel van de nieuwe domeinnaam is dat u nu verlost bent van de vervelende banners en pop-ups die telkens in het beeldscherm verschijnen.


Geslaagd kerstconcert Con Amore
Het kerstconcert dat Con Amore op zondag 17 december in Lemelerveld gaf, mag als zeer geslaagd worden bestempeld. Samen met vrouwenkoor Quodlibet, dat eveneens onder leiding staat van dirigent Wim van Lenthe, werd een gevarieerd programma geboden. Het geheel werd begeleid door het Harderwijker Strijkorkest en organist/pianist Bert Bootsma. De rooms-katholieke was bijna tot op de laatste plaats bezet, wat maar weer aangeeft dat dit inmiddels traditionele kerstconcert van Con Amore bijzonder wordt gewaardeerd door de inwoners van Lemelerveld en (wijde) omgeving. Kortom: wordt in 2007 beslist vervolgd

Ca01

ca02