Content for id "container" Goes Here
Kop

Home2 Geschiedenis 2 Actueel2 Agenda2 Foto2 Bestuur2 Lid worden 2Dirigent 2Links2 contact2

Dirigent

Dirigent

Con Amore staat sinds 1994 onder leiding van dirigent Wim van Lenthe (1960). De in Hessum bij Dalfsen woonachtige musicus studeerde orgel aan het conservatorium in Zwolle bij Jaap Dragt. Tijdens en na deze studie is hij zich steeds meer gaan toeleggen op de techniek van het zingen en koorscholing door onder andere zangles te nemen bij Klaziene van der Vinne en Luthine Postuma. Voor het dirigentschap heeft hij behalve aan het conservatorium en de SNK enkele malen de Kurt Thomas-cursus gevolgd.
Sinds 1990 heeft hij de leiding over het uit 22 vrouwelijke leden bestaande koor Quodlibet uit Vilsteren, waarmee hij in 2000 een cd heeft opgenomen met Bert Bootsma (piano) en Arminak Apstok (dwarsfluit). Sinds 2012 is hij dirigent van het Mannenkoor Salland Vocaal uit Raalte en sinds 2021 van het Christelijk Mannenkoor Vriezenveen. Daarnaast is Wim werkzaam aan het Centrum Kunstzinnige Vorming (CKV) in Dronten en is hij als vakleerkracht muziek verbonden aan een viertal basisscholen in Ommen.
Als organist is hij regelmatig te horen in Dalfsen, Nieuwleusen en Vilsteren. Ook werkt hij projectmatig met zangers, zoals met zijn projectkoor Multiple Voice. Met zijn koren heeft hij enkele grote producties neergezet met diverse solisten en orkesten, zoals het Requiem van Fauré, het Te Deum van Dvorak en Mozart, The Passion van Adrian Snell, Die Sieben Worte Jesu am Kreuz van Franck, de Carmina Burana van Orff en enkele missen van Haydn, Mozart, Hummel, Gounod, Britten en Poulenc.

Uitgebreide en actuele informatie over de dirigent Wim van Lenthe kunt u vinden op zijn website: www.wimvanlenthe.nl.