Content for id "container" Goes Here
Kop

Home2 Geschiedenis 2 Actueel2 Agenda2 Foto2 Bestuur2 Lid worden 2
Dirigent 2
Links2 contact2

Actueel

22 maart 2023

Requiem van Michael Haydn op 4 mei

Op donderdag 4 mei zal Con Amore, aangevuld met dertig enthousiaste gastzangers uit de wijde omtrek van Lemelerveld, het Requiem van Michael Haydn uitvoeren. Het concert vindt plaats in de Brugkerk aan het Kroonplein in Lemelerveld en begint om 19.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 15,-.
In het voorprogramma worden enkele prachtige koorwerken gezongen. Vanaf 19.50 uur kunnen de aanwezigen op een groot videoscherm meekijken naar de officiële dodenherdenking op de Dam in Amsterdam voor de kranslegging en de twee minuten stilte. Na een korte toespraak door een afgevaardigde van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen kunt u vervolgens genieten van het prachtige Requiem van Michael Haydn. Speciaal voor deze gelegenheid wordt het koor begeleid door het Harderwijks Strijkorkest, aangevuld met trombones, trompetten en een fagot. Bert Bootsma neemt de piano- en orgelpartijen voor zijn rekening. Het koor, de solisten en het orkest staan zoals gebruikelijk onder de bezielende leiding van dirigent Wim van Lenthe. Solisten op deze avond zijn de Lemelerveldse sopraan Yvonne Boerdam, de alt Nathalie Mees, de tenor Aart Mateboer en de bas Lars Terray. Alle ingrediënten voor een prachtige muzikale avond zijn daarmee aanwezig

 

7 december 2022

Kerstconcert Con Amore

Repetitie

Het mag weer! Gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld is blij dat het op zondag 18 december 2022 weer het jaarlijkse kerstconcert kan uitvoeren in de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld. Het concert begint om 19.30 uur
Con Amore zal worden begeleid door Bert Bootsma op piano en orgel en door het Harderwijks Strijkorkest. Sopraan Yvonne Boerdam treedt op als soliste. Het wordt weer een sfeervol concert met onder meer werken van Joseph Haydn, het ‘Magnificat’ van Cimarosa en carols, zoals ‘Christmas Sanctus’ en ‘O Little Town of Bethlehem’. Het concert wordt, zoals gebruikelijk, afgesloten met het lied ‘Joy to the world’. Het koor staat bij dit alles onder de inspirerende leiding van dirigent Wim van Lenthe.
Gastkoor tijdens dit concert is het koor Voices uit Lemelerveld, dat onder leiding staat van dirigente Mieke Bruins. Ook Voices zal muzikaal worden begeleid door Bert Bootsma.
De toegang is gratis. Bij de uitgang zal een collecte gehouden worden.
Ieder wordt van harte uitgenodigd!

 

25 november 2022

Gastzangers gezocht

Tijdens de dodenherdenking op 4 mei 2019 heeft Con Amore als projectkoor voor het laatst een requiem uitgevoerd in de Brugkerk in Lemelerveld. Volgend jaar wil het koor op 4 mei weer een dergelijk werk uitvoeren. Dit keer is er gekozen voor het Requiem van Michael Haydn. Tijdens het concert wordt het koor, dat onder de inspirerende leiding staat van dirigent Wim van Lenthe, begeleid door een groot orkest. Ook verlenen vier solisten hun medewerking aan deze uitvoering.
Con Amore is nog op zoek naar zangers en zangeressen die het leuk vinden om mee te zingen. Het Requiem van Haydn wordt namelijk projectmatig ingestudeerd. In januari starten de eerste repetities. Deze koorrepetities vinden twee of drie keer per maand plaats op maandag van 19.30 tot 21.30 uur in het parochiehuis van de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld.
Heb je belangstelling en zin om mee te zingen, geef je dan op bij de secretaresse van Con Amore, Ingeborg Hullegie. Zij is via e-mail te bereiken op conamore1961@gmail.com.

Repetitieschema Haydn
maandag 9 januari
maandag 23 januari
maandag 30 januari
maandag 6 februari
maandag 13 februari
maandag 20 februari
maandag 6 maart
maandag 13 maart
maandag 27 maart
maandag 17 april
maandag 24 april
maandag 1 mei
donderdag 4-mei (uitvoering)

 

25 oktober 2022

Jaarlijkse sponsoractie

Bloemstuk

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober houdt Con Amore weer haar jaarlijkse sponsoractie. Net als in voorgaande jaren zijn er veel koorleden enthousiast bezig om voorbereidingen te treffen voor deze actie. Er worden volop cakes en koeken gebakken.
Met veel plezier en in grote saamhorigheid wordt in de kantine van de Coop door de ‘bloemenmeisjes’ gewerkt aan prachtige herfstkransen en sfeervolle bloemstukjes. Vorige jaren vonden de kransen en bloemstukjes gretig aftrek. Veel mensen kochten ze om ze met Allerzielen op het graf van hun dierbaren te zetten.
In een stand bij de Coop aan het Kroonplein kun je op vrijdag en zaterdag al deze producten vinden. Bij aankomst komt de heerlijke geur van versgebakken kniepertjes je al tegemoet. De kniepertjes zijn vanzelfsprekend ook te koop.
De opbrengst van de sponsoractie wordt onder meer gebruikt om het jaarlijkse kerstconcert financieel te ondersteunen.

9 augustus 2022

Jubilarissen bij Con Amore

Jubilarissen

Op 11 juli was de jaarvergadering van Con Amore, waarbij ook een aantal jubilarissen werden gehuldigd. Hiervan is verslag gemaakt door Moniek Diepman voor de Lemelervelder, Sukerbiet.nl en Dalfsennet.nl. Dat verhaal lees je hieronder. De foto’s van Hans Heerink vind je hier.

Zoveel te vieren bij Con Amore
De lucht zindert en het is broeierig warm in het parochiecentrum van de Heilig Hartkerk in Lemelerveld. Het gehele koor Con Amore heeft zich op maandagavond verzameld voor de jaarvergadering, maar er lijkt nog wat in de lucht te hangen. Er wordt gekletst en gekeuveld en er heerst een opgetogen stemming. De club van energieke, zongebruinde vijftigplussers is toe aan het zomerreces, maar niet voordat maar liefst dertien jubilerende leden zijn geëerd en gehuldigd! Naast deze dertien jubilarissen wordt ook dirigent Wim van Lenthe gehuldigd, voor vijfentwintig jaar dirigentschap van dit begaafde koor. Het hele koor bestond in coronatijd zelfs zestig jaar. Zoals gezegd, zoveel te vieren. Daarom neemt voorzitter Johan Neppelenbroek het woord om de dertien jubilarissen één voor één toe te spreken en ze in de bloemen, geschenken en aandenkens te zetten.
Harry Tielbeke en Ton Klein Koerkamp ontvangen mooie bloemen voor hun twaalfenhalfjarig lidmaatschap. Ook voor Wilma Herbrink en Theo Melenhorst is er een mooi aandenken voor hun vijfentwintigjarig lidmaatschap. Joop Bosman, Angela Jansen, Paulien Paasman en Yvonne Boerdam zijn al veertig jaar trouw lid en krijgen een prachtig boeket uitgereikt. Maar het kan nog langer: Johan Huijsmans, Betsie Ogink en Dinie Krisman zijn allen al vijfenvijftig jaar lid van de club en krijgen een vergulde muzieksleutel uitgereikt. Het erepodium is voor Dia Habers en Tonnie Oldeman; beiden zijn zij zestig jaar lang trouw geweest aan Con Amore! Ook voor hen een – nog zwaarder – vergulde muzieksleutel. Zestig jaar! Dan ben je dus meer dan drieduizend keer naar de repetitie geweest, aldus voorzitter Johan. En wat hebben ze samen mooie optredens, uitvoeringen, operettes, revues, koffieconcerten, koorreisjes et cetera mogen organiseren en beleven. Al deze uitvoeringen hadden nooit zoveel impact gehad als ze niet groots, goed en degelijk waren ingestudeerd en voorbereid door de maestro himself, Wim van Lenthe. Wat een kwaliteit heeft Con Amore daar, nu zeventwintig jaar geleden, mee in huis gehaald. Het gehele koor is Wim daar zeer dankbaar voor en hoopt nog lang van zijn kennis en kunde gebruikt te kunnen maken. En dus is er ook voor Wim een zeer zwaar vergulde muzieksleutel. De waardering voor elkaar is groot. Wekelijks, jaar in, jaar uit, samen met elkaar koffie drinken, zingen en bijpraten, dat schept een hechte band.
Fred Weghorst, inmiddels geen lid meer, maar toch een graag geziene tenor, neemt nog even het woord om anekdotes en herinneringen op te halen en memoires te delen.
Na een fotomoment in de prachtige parochietuin komt Kapelaan Kogelman nog wat voordragen uit zijn ‘Dagboek van een herdershond’. Bij het ontbreken van een speldje in de orde van de oranje nasi, vanuit het bisdom wil hij graag op geheel eigen wijze zijn zegen geven aan heel Con Amore en natuurlijk speciaal aan alle jubilarissen. Voorzien van een natje en een droogje is het nog lang hilarisch gezellig bij dit hartelijke, saamhorige koor waar oprecht ‘Met Liefde’ (‘Con Amore’) wordt gezongen!

 

11 april 2022

Veelkorenconcert

Op zaterdag 18 juni zullen alle koren die onder leiding staan van dirigent Wim van Lenthe het zangseizoen afsluiten met een gezamenlijk concert in de Maranathakerk in Nieuwleusen.

 

11 april 2022

Repetities

Op 25 februari 2022 zijn na een gedwongen coronastop van twee jaar de wekelijkse repetities van Con Amore weer gestart. Zoals vanouds vinden die plaats in de zaal van het Parochiecentrum. Wat is het heerlijk om weer met elkaar te zingen! De repetities starten om 19.30 uur en om 20.30 uur is er weer een koffiepauze. De eindtijd van repetitie is 21.30 uur.
Op zondag 13 maart heeft Con Amore na twee jaar ook weer haar medewerking kunnen verlenen aan de dienst in de Heilig Hart-kerk, zonder beperkende coronamaatregelen.

 

30 december 2019

Geslaagd kerstconcert Con Amore

Op zondag 22 december gaf Con Amore weer zijn jaarlijkse kerstconcert. De rooms-katholieke kerk was die avond weer behoorlijk goed gevuld en de aanwezigen konden genieten van een prachtig en gevarieerd programma, waar ook de inbreng van gastkoor Quodlibet uit Vilsteren aan bijdroeg.

Con Amore

14 november 2019

Kerstconcert Con Amore op 22 december

Op zondag 22 december geeft Con Amore uit Lemelerveld zijn jaarlijkse kerstconcert. Het koor is er weer in geslaagd een sprankelend en gevarieerd programma samen te stellen. Naast klassieke werken als het Magnificat van Antonio Caldara, Da pacem Domine van Melchior Franck en het prachtige Agnus Dei uit de Krönungsmesse van Wolfgang Amadeus Mozart staan ook mooie Engelse carols op het programma. Het concert wordt traditiegetrouw afgesloten met Joy to the world van Georg Friedrich Händel. Pianist en organist Bert Bootsma en het Harderwijks Strijkorkest zorgen voor de muzikale ondersteuning. Sopraan Yvonne Boerdam, lid van Con Amore, staat weer garant voor een aantal schitterende solo’s.
Gastkoor op deze avond is het vrouwenensemble Quodlibet uit Vilsteren, een koor dat meer dan vijfentwintig jaar geleden werd opgericht. Het bestaat momenteel uit een twintigtal zangeressen en beschikt over een breed repertoire, variërend van klassiek tot pop en alles daar tussenin. Zowel Con Amore als Quodlibet zingt onder de bezielende leiding van dirigent Wim van Lenthe.
Con Amore hoopt samen met Quodlibet een mooi concert te geven. Het belooft een avond genieten te worden in kerstsfeer met prachtige muziek! U wordt dan ook van harte uitgenodigd om op zondagavond 22 december naar de Heilig Hartkerk, Posthoornweg 6 in Lemelerveld te komen. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar uw vrije gift bij het verlaten van de kerk is zeer welkom.

ConAmore

16 september 2019

Een heerlijk concert

Op zondag 6 oktober organiseert Con Amore een middagconcert met een fantastisch repertoire. Het concert wordt afgesloten met koffie, thee  met daarbij allerlei lekkernijen onder de noemer ‘Heel Con Amore zingt en bakt’. De entree is 5 euro. Wilt una de koffie of thee nog een ander drankje nuttigen, dan is dat voor eigen rekening.
Het concert staat onder leiding van dirigent Wim van Lenthe. Het koor wordt begeleid door Bert Bootsma op de piano. Soliste Yvonne Boerdam zal ons weer laten genieten van enkele prachtige solo’s.

Tijd: zondag 6 oktober, aanvang 15.00 uur
Locatie: Hofje van Buisman, Kerkstraat 22, Lemelerveld

11 maart 2019

Stabat Mater

Con Amore voert Stabat Mater van Joseph Haydn uit
Binnenkort voert het gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld tweemaal het Stabat Mater van Joseph Haydn uit. Op Palmzondag (14 april) wordt het werk ten gehore gebracht in de Grote Kerk in Dalfsen tijdens de dienst van 19.00 uur. Op Goede Vrijdag (19 april) om 19.30 uur wordt het uitgevoerd  in de Heilig Hartkerk in Lemelerveld. De entree is gratis. Voor de bestrijding van de onkosten is er wel een collecte bij de uitgang.
De muzikale leiding bij beide uitvoeringen is in handen van dirigent Wim van Lenthe. Voor de uitvoering van beide concerten is Con Amore uitgebreid met een aantal  gastkoorleden. Als solisten werken mee Yvonne Boerdam (sopraan), Franka van Essen (mezzosopraan),  yjólfur Eyjólfsson (tenor) en Aart van der Snoek (bas). Het koor wordt begeleid door organist Bert Bootsma en een strijkersensemble dat wordt aangevuld met twee hoboïsten.
HetStabat Mater werd in 1767 door Joseph Haydn gecomponeerd. Het werk is genoemd naar de beginwoorden van het middeleeuwse gedicht Stabat Mater Dolorose (De moeder stond bedroefd). Het Stabat Mater beschrijft het verdriet van Maria tijdens de kruisiging van Christus. Haydn schreef het werk voor een uitvoering op Goede Vrijdag aan het Oostenrijkse hof. Ook Con Amore zal  het Stabat Mater uitvoeren in de lijdenstijd.

30 december 2018

Kerstconcert

Geslaagd kerstconcert
Het kerstconcert van Con Amore op 22 december was weer een daverend succes. Hoewel het concert tegen de traditie in op een zaterdag werd gehouden, waren er toch veel bezoekers aanwezig in de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld. Zij konden genieten van een mooi gevarieerd programma van Con Amore onder leiding van Wim van Lenthe en gastkoor Sincero onder leiding van Sonia Bjornsen. Ook de inbreng van soliste Yvonne Boerdam, pianist en organist Bert Bootsma en de leden van het Harderwijks Strijkorkest droeg bij aan het succes. Op www.sukerbiet.nl is een leuk verslag te lezen van het concert. Dat vindt u hier.

 


Nieuwsarchief